Víkendový seminář

Unie ROSKA uspořádá v Jihlavě víkendový seminář pro dříve diagnostikované..

Datum konání: 9.8.2024 Datum ukončení: 11.8.2024

Unie ROSKA, česká MS společnost, z.s.uspořádá v Jihlavě ve dnech 9. – 11. srpna 2024 víkendový seminář pro dříve diagnostikované. Seminář je určený pro skupinu pacientů s RS diagnostikovaných před delší dobou. Účastníky semináře mohou být i pacienti, kteří nejsou registrování v žádné organizaci ROSKA, přesto i oni potřebují podporu. Někteří již nemají žádnou léčbu, někdy už také nedocházejí do MS center. Jsou vedeni pouze u svých neurologů.  Rádi by se však dozvěděli nové informace, získali nové dovednosti a vyměnili si zkušenosti i po delší době od sdělení diagnózy RS.

Přednášejícími budou lékaři z MS centra v Jihlavě, s kterými dlouhodobě spolupracujeme. Bude zde neurolog, psycholog, fyzioterapeut a odborník na zdravou výživu. Proběhne rozcvička, ergoterapie a trénink paměti. Cílem semináře je účast nejen členů Unie ROSKA, ale hlavně nečlenů, kteří nemají přístup k uceleným informacím.Poznámka: vjezd do budovy a do pokojů je bezbariérový. Jen WC a sprcha nejsou přizpůsobené pro vozíčkáře, musí se udělat pár kroků.

Program :  Lékař: neurolog MUDr. Radek Ampapa (pátek odpoledne)Téma: Co dělat když léčba nezabírá Psycholog: Mgr. Ondřej Škoda ( sobota dopoledne)Téma: Jsem delší dobu diagnostikovaný Fyzioterapeut: Iva Honsová (sobota odpoledne)Téma: Jak správně dýchat.Ing. Jiřina Landová – předsedkyně výkonné rady Unie ROSKA – česká MS společnost, z. s. (neděle dopoledne)Témata přednášek:  Význam a činnost pacientské organizace Přednášející:  (neděle dopoledne)Téma: Zdravé stravování pro osoby chronicky nemocné.           

Praktická ukázka a ochutnávka zdravé svačiny do práce nebo na doma. Trénink paměti a ergoterapie –  pátek a sobota večer.

https://www.roska.eu/aktuality/unie-roska-usporada-v-jihlave-vikendovy-seminar-pro-drive-diagnostikovane

Na stránkách najdete závaznou přihlášku.